Zadarska bolnica “iščupala” se iz minusa

Sanacijska upraviteljica OB Zadar Andrijana Bedalov danas je bila domaćin tehničkom ministru zdravlja Siniši Vargi, koji je nazočio svečanosti otvaranja nove angio sale, te je uz ovu dobru vijest za zadarsku bolnicu dodala i onu o financijskoj stabilnosti

Prije 6 mjeseci ova angio sala bila je san,  adaptacija i rekonstrukcija sale stajale su dosta, a ministarstvo je u tome sudjelovalo s oko 700 000 kn. Protekla 2015. godina bila je vrlo uspješna. Završili smo je  u plusu od 3,2 prema proračunskom načinu praćenja, a po obračunskom od  32 milijuna kuna. Uspjeli smo naplatiti svih 30 milijuna kolika su bila potraživanja, a naš dug sada je gotovo ravan nuli. Ovi podaci govore o dobro odrađenom poslu, referirala se na financijsko stanje Bedalov.

I sam ministar Varga pohvalio je stručnost u radu stečajne upraviteljice, kao i same bolnice koja je prepoznata kao poželjno mjesto za liječenje, zahvaljujući dobroj opremi , stručnosti osoblja ali i vodstvu bolnice koje je uspjelo ovu zdravstvenu ustanovu iščupati iz dugova i minusa.

Uz novu angio salu, osigurana su dva ultrazvuka za pulmologiju i kardiologiju, na razini države nabavljeno je 19 CT aparata od kojih je jedan namijenjen i zadarskoj bolnici, u proceduri  je i dovršetak izgradnje dizala, kao i ugradnja klimatizacijskog sustava na ginekologiji, te radne stanice na radiologiji. Također nastavlja se rješavanje slučaja Poliklinika, a prema sanacijskoj upraviteljici, sve je spremno za novi natječaj za izvođača radova. Uz to, na teren trebaju ponovo izaći sudski vještaci kako bi detaljno opisali stanje, a optimistična preporuka glasi kako bi sve trebalo biti gotovo u roku od 6 mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...