Cestitka_Uskrs

Apple korisnici meta napada: Ne otvarajte ovakvu poruku

Računala su i dalje glavna meta hakerskih napada, samo prošle godine zabilježeno je čak 304 milijuna cyber napada. No, stručnjaci upozoravaju kako i korisnici smartphonea i tableta sve češće postaju meta.

Iz Apple su ovog tjedna upozorili svoje korisnike na poruku koja dolazi na njihov iPhone , a na prvi pogled izgleda kao da je poslana iz Applea. Tekst poruke obavještava korisnike da im je račun na iTunesu blokiran te kako moraju otvoriti link koji se nalazi u poruci kako bi potvrdili svoje podatke.

Ako primite ovakvu poruku, nemojte je otvarati, odmah je izbrišite. Poruka ne dolazi iz Applea već hakeri pomoću iste pokušavaju doći do vaših osobnih podataka kao što su informacije o vašoj kreditnoj kartici.

Apple je na svojoj stranici objavio poruku u kojoj objašnjava kakve opasnosti skrivaju takve poruke.

– iTunes Store vas nikada neće tražiti osobne podatke kao što su lozinke ili brojevi vaše kreditne kartice putem e-maila ili poruka. Takvi e-mailovi najčešće sadrže viruse i maliciozne programe koje ne bi trebali otvarati.

U studenom prošle godine iOS korisnici bili su meta još jednog pokušaja prevare. Putem e-maila su dobili obavijest kako su kupili TomTom Sat Nav aplikaciju za 63 dolara te ako žele otkazati narudžbu moraju otvoriti link koji se nalazi u poruci. Iako je i ta poruka izgledala kao da dolazi iz Applea, pokazalo se da je poslana s lažne adrese.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...