Bivši “vatreni” kupio braniteljsku povlasticu, pa tužio sina poginulog branitelja

Bivši “vatreni” Aljoša Asanović na splitskom Općinskom sudu izgubio je spor protiv Lovre Škopljanca kojeg je tužio za 186.398,93 kune s kamatama. Sutkinja je u srijedu odbila Asanovićevu tužbu te naložila da tuženome plati troškove parničnog postupka u iznosu od 22.500 kuna, piše Večernji list.

Riječ je o carini za automobil VW Touareg koju su Asanović i Škopljanac zajedno trebali platiti u iznosu od 351.146,07 kuna. Asanović je sam platio cijeli iznos te je sudski tražio da mu Škopljanac plati pola iznosa i kamate.

Škopljanac je sudu kazao kako je, zbog neimaštine u kojoj je živio tada, Asanoviću za 1200 eura prodao braniteljsku povlasticu za uvoz automobila bez carine na koju je imao pravo kao dijete poginulog hrvatskog branitelja.

Touareg je uvezen u siječnju 2005., a Škopljanac je već sljedećeg dana ovlastio Asanovića da umjesto njega vozi automobil i obavlja poslove vezane uz auto. Odjel za nadzor Carinarnice u Splitu proveo je inspekcijski nadzor u kojem je utvrđeno da je Aljoša Asanović stvarno platio, uvezao i koristi sporni automobil, a da ga je Škopljanac samo formalno uvezao te je u siječnju 2008. doneseno rješenje kojim se obojica obvezuju solidarno platiti 351.146,07 kuna.

Škopljanac tvrdi da mu je Asanović rekao da će podmiriti sve troškove jer je automobil njegov i jer su imali usmeni dogovor, što su potvrdili i svjedoci. Aljoša Asanović nije želio svjedočiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...