Bolje od sladoleda: Froyo ili zamrznuti jogurt s ciklom i medom

Točno se sjećam kada sam isprobao svoj prvi zamrznuti jogurt u životu.

Bio sam u Rijeci, a blizu Korza se je otvorio jedan Froyo bar. Kada sam prolazio pored njega prvo sam pomislio da nude one sladolede iz aparata, koje također jako volim, pa sam brzo skrenuo unutra!

Kada mi djelatnica postavila pitanje da li uz odabrane dodatke želim normalni ili grčki tip jogurta malo sam se šokirao, kakav jogurt a ja na sladoled došao, ali da ne ispadnem “početnik” odabrao sam grčki. I nisam požalio

I tako sam postao veliki fan Froya, te sam redovno posjećivao sličan lokal u Zagrebu koji se je nalazio neko vrijeme u Arena centru. I da mogu, pored sladoleda ću uvijek uzeti jogurt!

U nastavku vam donosim svoj prvi recept za domaći Froyo, inspiriran ovim fotkama, a kojeg sam radio od kuhane cikle i meda. To je to, uz jogurt po želji drugi sastojci vam ne trebaju.

Ne morate čak niti pratiti predložene količine namirnica, jer ovisno o tome da li više volite jogurt ili ono što mu daje aromu možete smanjiti ciklu ili povećati količine jogurta. Tako da se igrajte s omjerima dok ne nađete savršenu kombinaciju za vaš ukus.

Sastojci:Darkova web kuhinja Froyo mala

Kuhani korjen cikle 150 g
Grčki tip jogurta 300 – 450 g
Med 50 ml (3 jušne žlice)
Maslinovo ulje 1 čajna žlica
Goji bobice, bademi po želji
Sol prstohvat

Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici

Darkova-web-kuharica-logo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...