Četiri kapetana u žestokoj borbi na završnici kupa Krešimira Ćosića

Četiri kluba i četiri kapetana u borbi su za prestižni naslov Kupa Krešimira Ćosića. Završnica 25. po redu Kupa nakon sedam godina 16. i 17. veljače igra se u dvorani koja nosi ime hrvatskog velikana. Uz veliki respekt prema Kreši Ćosiću, kapetani Cedevite, Cibone, Kvarnera 2010 i Zadra najavljuju žestoku borbu na parketu na Višnjiku.

Prošlogodišnji pobjednici Kupa Cedevita vjeruju u obranu naslova. Kapetan Miro Bilan najavio je: Očekuje nas ogled s Kvarnerom 2010 u polufinalu kao i prošle godine u Vukovaru. Moramo biti iznimno oprezni jer je Kvarner 2010 kvalitetna momčad te ih moramo shvatiti ozbiljno. Očekujemo glasno navijanje zadarske publike te se nadam da ćemo opravdati ulogu favorita na ovom turniru!

U polufinalnom susretu koji je na rasporedu u srijedu, 16. veljače u 17.10 sati u dvorani Krešimira Ćosića Cedeviti će se, kao i prošle godine, suprotstaviti Kvarner 2010. U polufinalu nas očekuje repriza prošlogodišnjeg polufinala. Po imenima Cedevita je najbolja momčad u Hrvatskoj. Očekuje nas težak izazov. No, to je dobra prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na momčad koja se nalazi u 16 najboljih europskih momčadi. Nadam se puno neizvjesnijem polufinalu ove godine!, rekao je kapetan Kvarnera 2010 Siniša Štemberger.

Grad hrvatske košarke – Zadar živi za novi naslov pobjednika Kupa. KK Zadar u polufinalu će pokušati izjednačiti broj trofeja u ovom natjecanju sa zagrebačkom Cibonom. Stari znalci s velikim nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

Završnica Kupa igra se u Zadru. Nadam se da će Tornado i zadarska publika doći u velikom broju. Ovaj turnir igramo u spomen na Krešu Ćosića koji je jako puno značio za hrvatsku košarku. U polufinalu igramo protiv odlične momčadi koja je već ove sezone pobjeđivala i nas i Cedevitu te su u ovom trenutku sigurno prvi favoriti za osvajanje Kupa. Ipak, idemo odigrati najbolje što možemo i pokušati doći do ovog vrijednog trofeja!, otkrio je kapetan Cibone Marin Rozić.

Domaćin Zadar i kapetan Lovre Bašić nadaju se velikoj pomoći zadarske publike i Tornada koja će ih nositi do velike pobjede: Igramo protiv Cibone, našeg tradicionalno velikog protivnika. Kup se igra u Zadru pred našom publikom i to nam je velika prilika da nakon dosta vremena osvojimo jedan trofej. Ako odigramo kako znamo mislim da smo blizu ostvarenju tog cilja!

Polufinalne utakmice na rasporedu su u srijedu, 17. veljače. U 17.10 sati igraju Cedevita i Kvarner 2010, dok se u 20 sati sastaju Cibona i Zadar. Finale se igra u četvrtak, 18. veljače u 20 sati. Sve utakmice završnice u izravnom su televizijskom prijenosu na HTV 4.

Ulaznice za završnicu prodavat će se od ponedjeljka 15. veljače na blagajni sportskog centra Višnjik po cijeni od 30 kuna za polufinalni dan, te 30 kuna za finale. Paket ulaznica za oba dana može se kupiti po cijeni od 50 kuna. Organizatori završnice tvrtka S Event i Košarkaški savez Zadarske županije omogućili su besplatan ulaz na sve utakmice pretplatnicima KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...