Da bi ispunili Karamarkovo obećanje od 1000 eura, zakinut će politiku zapošljavanja?!

Kako piše Novi list, Hrvatski zavod za zapošljavanje mogao bi ostati kratkih rukava u raspodjeli proračunskih sredstava. Neslužbeno se doznaje da bi proračunska izdvajanja za provođenje aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini mogla biti četiri puta manja nego lani. Tako bi se osiguralo maksimalno 250 milijuna kuna za razliku od prošle godine isplaćene 1,2 milijarde kuna.

HZZ bi tako, ako se što ne promijeni u narednim tjednima, mogao raspolagati najnižim iznosom sredstava za aktivnu politiku zapošljavanja u posljednjih pet godina. Škare u njihovom proračunu vjerojatno znače da bi se tu našao izvor sredstava za isplatu obećanja o tisuću eura za svako novorođeno dijete. Za to bi trebalo oko 300 milijuna kuna, dakle daleko manje no što bi se uzelo nezaposlenima.

Prema informacijama Novog lista, vodstvo HZZ-a upoznato je s planom prema kojem će im proračun za aktivaciju nezaposlenih biti praktično četiri puta manji. Kako se može čuti, od HZZ-a se očekuje da će nedostatna sredstva nadoknaditi boljim privlačenjem novca iz Europskog socijalnog fonda te Garancije za mlade. Iz EU izvora tako bi trebali privući 400 do 500 milijuna kuna, odnosno dvostruko više nego prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...