Daruj knjigu drugom djetetu!

Dječji odjel GKZD i ove godine sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga za vrtiće ili druge ustanove kojima su one najpotrebnije.

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Knjižničari u Hrvatskoj po treći puta obilježavaju ovaj dan organizirajući na dječjim odjelima prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.

Akcija će trajati mjesec dana (14.2. – 14.3.2016.), a slikovnice se mogu donijeti u bilo koji ogranak Gradske knjižnice Zadar ili na Dječji odjel u središnjoj Knjižnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...