Gestice petu godinu na Plesokazu

U organizaciji umjetničke organizacije Ilijane Lončar, jubilarni 15. Požeški Plesokaz ugostit će ovog vikenda sjajne mlade plesne umjetnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. U gradskom kazalištu Požega 480 plesača, voditelja i koreografa iz 41 plesnog ansambla i iz 21. grada predstavit će se u dvije tematske večeri.

Plesni program će voditi Doris Pinčić-Rogoznica, a uz plesni festival posjetitelji i gosti mogu pogledati izložbu fotografija “15 godina Plesokaza”.

U Požegu će i zadarske Gestice, koje već pet godina sudjeluju na Plesokazu na kojem su upoznale jako puno plesnih prijatelja s kojima se susreću na mnoštvu plesnih festivala i natjecanja. Ovakve manifestacije su odličan pokazatelj mladim umjetnicima kako je edukacija čvrst temelj za razvijanje, usmjeravanje i pronalaženje vlastitog plesnog izričaja, obzirom da na ovakvim plesnim manifestacijama sudjeluju ansambli različitih plesnih smjerova.

Na ovogodišnjem Plesokazu Gestice će se predstaviti ulomkom iz posljednje plesne produkcije sa koreografijom “Ballroom swing” u drugom dijelu plesokaza koji je posvećen show,jazz,step,hip – hopu.

Uz samo sudjelovanje na festivalu, Gestice će pohoditi seminare koji su organizirani u sklopu Plesokaza i imat će priliku gledati sjajnu nagrađivanu predstavu “TI” profesionalnih plesnih umjetnika Ognjena Vučinića i i Aleksandre Mišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...