Hitne službe nisu na vrijeme pomogle mladom ribaru

Božidar Pavić nije na vrijeme dobio pomoć hitnih službi i Republika Hrvatska mora isplatiti 700 tisuća kuna njegovoj obitelji, stoji to u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zadru, a nastavno na tužbu obitelji Pavić.

Podsjetimo, u noći s 9.na 10.travnja 2011.godine, tada 28-godišnji Božidar Pavić utopio se kod Sukošana, dok je za jakog vjetra, koje ga je uhvatilo na moru, pokušavao spasiti svoju brodicu. Njegovo tijelo, u visokom stupnju raspadanja, pronađeno je tek dva i pol mjeseca kasnije. Slučajno ga je ugledala posada njemačkog broda “Stella”. Nakon njegova nestanka utvrđeno je kako je nesretni ribar uputio nekoliko poziva prema Centru 112. No, nitko nije izišao na teren. Potom su krenule brojne spekulacije o pitanju eventualne odgovornosti.

Danas, gotovo pet godina nakon tragedije, nepravomoćna presuda kazuje kako je Božidar život izgubio jer nije na vrijeme dobio pomoć hitnih službi; Centra 112 u Zadru i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka, koje je Pavić, te noći, zvao više puta.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...