Hrvatska udruga pacijenata oštro po Nakiću, građani ga nazivaju “doktor smrti”

Ne prestaju pristizati reakcije na najavu Daria Nakića, ministra zdravlja, o ukidanju programa “72 sata”, koji je oboljelima od raka omogućavao početak liječenja tri dana nakon dijagnoze. Odmah je reagirala i Hrvatska udruga pacijenata, koja se, dakako, protivi ovakvoj odluci.

– Jeste li pitali oboljele i udruge pacijenata koje štite prava oboljelih o ovoj ​Vašoj nakani o zaustavljanju Programa “72 sata”? Ukoliko ste razgovarali s udrugama jesu li Vam dale podršku, a ako jesu, koje su to udruge​, ​navedite ih jer javnost ima pravo znati. Po našim iskustvima ovo je bilo vrlo dobro rješenje. Program “72 sata” je doista bila istinska nada teško oboljelih i njihovih obitelji ne samo da će dobiti brzu dijagnostiku u jednom danu, nego da će u roku od tri dana početi s liječenjem, što je odlično bilo prihvaćeno i kod oboljelih i njihovih obitelji, poručili su ministru iz HUP-a.

Nakiću poručuju i da, kad već ukida program “72 sata”, uvede novi, “48 sati”.

Zanimljivi komentari, o ovoj Nakićevoj odluci, mogu se pročitati i na društvenim mrežama. Na FB stranici Vlade RH, Nakića prozivaju “doktorom smrti”.

Ministar zdravlja, Dario Nakić, u svoju je “obranu” kazao kako se na ovaj potez odlučio jer drži da spomenuti program nikada istinski nije ni zaživio te da maligni bolesnici ionako dolaze u primjereno vrijeme na operaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...