Hrvatski Telekom najavio dolazak 5G mreže!

Deutsche Telekom je jučer u Barceloni na MWC-u 2016 premijerno pokazao mogućnosti 5G mreža u prvom javnom demonstriranju ove tehnologije u javnosti na cijelom svijetu. Rečeno je kako inteligentna digitalizacija zahtijeva inteligentne mreže, odnosno infrastrukturu budućnosti, što je i jedna od karakteristika koju 5G donosi u odnosu na 4G. Upravo takvu mrežu moramo graditi već danas, posebice ukoliko želimo da Europa bude tehnološki lider, poručili su šefovi Deutsche Telekom sa najvećeg svjetskog sajma mobilne industrije.

Konvergencija fiksne i mobilne mreže je temelj naše strategije kojoj smo potpuno posvecćni. 5G mreža donosi mnoge prednosti i omogućuje rad raznih tehnoloskih inivacija u svijetu kad je brzina interneta bitna, kao i vrijeme odaziva svih uredaja, misle u DT-u.

Tri su tehnološka izazova koja DT u ovom trenutku smatra ključnima, a to su: 5G i vrijeme odziva, LTE u zrakoplovu i mreža koja je „proizvedena u Europi“.

DT je uložio 12 milijardi eura u poroširenje i modernizaciju mreže u prošloj godini, a u ovoj godini investirat će također “milijarde eura”, kako su rekli.

Kada se radi o Hrvatskoj, prvi čovjek Hrvatskog Telekoma kazao je kako će HT zasigurno puno pridonijeti razvoju 5G mreže matične kompanije te da će ta mreža postati komercijalna do 2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...