Iako je srušena, Filmski ured Zadar i dalje ima tvornicu Boris Kidrič u ponudi! Brine li itko za njihov website?

Zadar je odabran za najbolju europsku destinaciju, a to znači mnogo – ne samo za Turističku zajednicu, iznajmljivače i brojne turističke djelatnike, već i za druge koji bi mogli profitirati od ove vrijedne titule. Među takve sigurno je i Filmski ured Zadar, organizacija specijalizirana za privlačenje filmske industrije u naš grad i županiju.

Naš cilj je privući što veći broj projekta filmske industrije na prostore Zadarske županije na način da pružimo logističku potporu snimanju u Zadarskoj županiji. Naša vizija je oblikovati Zadarsku županiju kao globalno prepoznatljivu i privlačnu filmsku destinaciju. Naša misija je doprinos razvoju hrvatske i europske filmske industrije, piše na njihovoj web stranici koja je centralno mjesto putem kojega filmski umjetnici diljem svijeta mogu upoznati Zadar i zadarsku regiju.

I upravo zato što njihov website ima tako važnu ulogu, posebna briga njegovom održavanju svakako bi trebala biti prioritet, ali, čini se, ona to nije.

Naime, već neko vrijeme svjedoci smo toga da tvornica Boris Kidrič više ne postoji, no unatoč toj (tužnoj) činjenici, Filmski ured Zadar nije ju uklonio iz ponude na svojoj mrežnoj stranici što možete s lakoćom provjeriti ovdje.

Dodatno je ovo problematično, budući da je Kidrič predstavljen kao posebno atraktivna lokacija za filmaše, pa zamislite sada sramote koja bi bila doživljena da neki poznati redatelj pokuša snimiti svoj film tamo. Mogućnost da se to dogodi mala je, ali ne treba ju isključiti, posebice zato što se za Zadar, zbog osvajanja titule najbolje europske destinacije, čulo diljem svijeta.

Iz tog razloga ova bi se neugodnost trebala riješiti čim prije, a da to Filmskom uredu Zadar ne bi trebao biti problem, ni financijski ni zbog raspoloživog ljudstva, govori činjenica da je Zadar film commission (kako se predstavlja strancima) dio Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...