Kalmeta o Višnjiku: “Ima tu i zlonamjernog nerazumijevanja!”

ŠRC Višnjik zamišljen je kao jezgra športskog turizma u gradu. Međutim neki reagiraju na plan, a ima tu i zlonamjernog nerazumijevanja. Netko ne želi da se išta pokrene, ustvrdio je gradonačelnik Božidar Kalmeta na današnjem Kolegiju gradonačelnika.

Smatrajući kako je došlo do manipuliranja činjenicama, ipak je istaknuo kako će se plan kapitalne gradnje ipak provesti, a prigodu je iskoristio kako bi javnosti iznio stranu priče gradskog poglavarstva.

Kako je objasnio, nakon odluke o početku izrade UPU Višnjik slijedi javni uvid te javna rasprava, a na kraju Gradsko vijeće donosi odluku o izradi UPU SRC Višnjik i izmjeni DPU Višnjik iz 2001. godine.

– Kako ćemo definirati UPU, to se još ne zna, jer je potrebno proći čitavu proceduru. Što se tiče Denisa Karlovića i njegovih ideja – on je bio vrhunski sportaš, pa neka ima ideju, to je njegovo pravo! To ne znači da će se njegova vizija ostvariti, no u javnosti nema potrebe za panikom i manipulacijama, rekao je Kalmeta.

– Zemljište je gradskom vlasništvu, baš kao i tvrtka ŠC Višnjik. Prijenosom zemljišta na kojem je izgrađena sportska dvorana u ŠC Višnjik, Grad će ostati bez ove imovine, no povećat će financijsku vrijednost preko svog poduzeća ŠC Višnjik, kazao je.

– Potrebno je dati pravo građenja na zemljištu za koje nema važećeg plana uređenja, da bi se objedinio ovaj cjeloviti projekt, kazao je Kalmeta, najoštrije demantirajući insinuaciju o prodaji zemljišta nepoznatim ulagačima.

– Kakve su to ludosti? Pa Grad ne može kupiti ili prodati imovinu vrijednosti veće od milijun kuna bez suglasnosti Gradskog vijeća, ustvrdio je Kalmeta, a o čitavoj stvari uskoro će se vrlo izgledno razgovarati i na tematskoj sjednici Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...