Kamp Kapetana Dragana poprimiti će novo ruho

Kako donosi Zadarski list, Zadarska županija planira gradnju u Bruškoj, gdje je rođen zadarski župan Stipe Zrilić.
Bivši Dom kulture u Bruškoj, koji je svojedobno služio kao kamp kapetana Dragana u kojem se obučavala srpska paravojska iz jedinica “Alfe”, Županija planira pretvoriti u turistički centar i to pod palicom poznatog zadarskog arhitekta Nikole Bašića.
Kako su za Zadarski list potvrdili u Županiji, tek se trebaju utvrditi uvjeti obnove kao i mogućnost ishodovanja sredstava za obnovu iz EU fondova. Da bi se uopće pristupilo ishodovanju sredstava, potrebno je napraviti kvalitetnu dokumentaciju.
Županija u Bruškoj, rodnom mjestu župana Stipe Zrilića, želi podići centar koji bi okolnom stanovništvu donio bolju budućnost i zaustavio iseljavanje. Potvrdu da će se ovdje ipak raditi turistički centar dao nam je i poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić koji je već bio na nekoliko sastanaka u Županiji

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...