Karamarko o obećanih 1000 eura po djetetu: “Ako Bog da, bit će sve u redu…”

Ako ste trudni i potajno se nadate ispunjenju predizbornog obećanja Domoljubne koalicije o 1000 eura po novorođenom djetetu, trebali biste svoje nade položiti u višu silu:

– Da, da, da. Pokušavam naći način i za ta sredstva, ako Bog da, bit će sve u redu, kazao je Tomislav Karamarko, dodajući doduše kako se radi na proračunu, a to moraju biti predviđena sredstva.

Usporedbe radi, u studenom protekle godine, kad je narodu valjalo obećavati brda i doline, kako uostalom sve stranke i rade, ovaj se pothvat, najavljen u ime demografske obnove, doimao kao čas posla:

– To je 40 milijuna eura, niti 300 milijuna kuna. Ma uzet ćemo to odmah prve godine od raznoraznih udruga, poručio je Karamarko tada, a sada je već neizvjesno hoće li se plan uspjeti sprovesti već prve godine:

– Već ove godine u proračunu? Pa vidjet ćemo, ne mogu vam ja sada dati vremenski rok u kojem će se to odvijati, jer sigurno je to na vladi i ministrima, posebno resornim ministrima, kazala je Margareta Mađerić, saborska zastupnica HDZ-a za RTL, dok njezina kolegica Ines Strenja Linić, saborska zastupnica Mosta ističe kako je to jedan od prioriteta koje nova vlada mora početi planirati i odraditi već do ljeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...