Kolinda najpozitivnija, a njezin rad odobrava 57% građana

Podaci najnovijeg Crobarometara za veljaču 2016., istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos, otkrivaju dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica te koji su problemi u državi, piše Jutarnji list.

O predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, 65% građana ima pozitivan dojam, dok je negativan utisak o Predsjednici zabilježen kod 30% građana. Za premijera Tihomira Oreškovića 59% građana ima pozitivan dojam, a 27% njih negativan, za razliku od bivšeg premijera Zorana Milanovića o kojem 59% građana ima negativan dojam odnosno 35% građana pozitivan dojam.

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida, 50% građana ima pozitivan dojam, a 38% negativan dojam, dok o Milanu Bandiću 47% njih ima pozitivan dojam odnosno 45% negativan dojam.

Utisak za potpredsjednika Vlade RH Božu Petrova, je kod 46% građana pozitivan, a negativan kod 42% građana. Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, 25% građana ima pozitivan dojam, a čak 70% negativan dojam. O Predsjedniku Sabora, Željku Reineru, 40% građana ima pozitivan dojam, dok 42% ima negativan dojam.

U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 57% građana, dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36% građana, a njih 7,1% ne zna odgovor na ovo pitanje.

Najveći problemi u državi kojima bi se trebala pozabaviti Vlada RH, za građane su nezaposlenost (91%), gospodarsko ekonomska situacija (66%) i siromaštvo (43%).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...