Komadina optužio Milanovića za narušeno zdravlje

Sve je jasnije kako do travnja, kada SDP očekuju unutarstranački izbori za novog lidera, kandidati jedni o drugima, neće birati riječi. Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i kandidat za novog predsjednika stranke, gostovao je sinoć u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV i po prvi puta progovorio o odnosu sa Zoranom Milanovićem.

Kazao je kako Milanoviću zamjera makijavelistički način upravljanja strankom.

– SDP je dosta narušio vjerodostojnost u pregovorima s MOST-om i HDZ-om. On je bio spreman učiniti sve manifetluke da bi formirali vlast. Išli smo u kampanju plašenja ljudi s HDZ-om. Skoro da nismo rekli da je glas za Mirelu Holy ili Josipovića je glas za HDZ. Nismo uspjeli pokupiti protestne glasove koji su išli MOST-u, a isto tako i glasovi disperzivne ljevice, a to su sve stranke proizašle od bivših članova SDP-a – rekao je Komadina u emisiji Veto.

Za svoj odlazak s mjesta ministra, svega tri mjeseca od ulaska u Vladu, optužio je Milanovića. Kako tvrdi, ozbiljno mu se narušilo zdravlje slijedom opstrukcija koje su mu se događale od strane Milanovića.

– Pitanje mog odlaska s mjesta ministra je pitanje da moj želudac i karakter nisu mogli provariti dobar dio opstrukcija koje su mi se događale. Od toga da je smijenjen moj suradnik Ferdelji bez mog znanja, do toga da je stopiran projekt od strane premijera dan nakon što sam ga najavio, i uime toga sam imao problema sa zdravljem. Narušilo mi se zdravstveno stanje. Šutio sam i otišao u interesu stranke. Nisam se mogao boriti, nisam mogao ništa, kada premijer to ne odobri. Odstupio sam, nisam htio smetati Vladi. Nisu mi zamjerali ni birači ni članovi, razumjeli su me i birali na konvenciji za potpredsjednika stranke, pa onda i za župana, rekao je Komadina.

Izgubljeni predsjednički izbori, potom gubitak vlasti, sve to uzdrmalo je poziciju Zorana Milanovića. Pobjedu je očekivao upisati u utrci za predsjednika stranke, no račune me je pomrsio Zlatko Komadina. Dobar dio članstva iz samog vrha stranke u startu je podržao župana Primorsko-goranske županije, što je Milanoviću poljuljao samopouzdanje.

Podsjetimo, izbori za predsjednika SDP-a, po odluci Glavnog odbora, održati će se 2.travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...