Manje bockanja za djecu oboljelu od dijabetesa!

Uoči svoje tradicionalne akcije „Za ljepši Uskrs svima“, zadarski su Lionsi Udruzi Cukrići uručili donaciju prikupljenu na svojoj humanitarnoj večeri.

Danijeli Cvitanović, predsjednici i Ariani Ivanov, tajnici Udruge Cukrići, predsjednica Lions kluba Zadar, Anica Košta predala je uplatnicu s 8.000 kuna namijenjenih nabavci uređaja za kontinuirano mjerenje razine šećera u krvi. Tim će se sredstvima kupiti šest start paketa uređaja koji djeci oboljeloj od dijabetesa u velikoj mjeri olakšavaju život, oslobađajući ih brojnih svakodnevnih bockanja.

I narednom akcijom zadarski će Lionsi obradovati ponajprije djecu. U tradicionalnoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“, hranom i različitim kućanskim i higijenskim potrepštinama pomoći će 26 zadarskih obitelji koje žive od socijalne pomoći. U tim je obiteljima ukupno 77 djece kojima će donacija Lionsa uljepšati veliki blagdan.

Bogati paketi u kojima je sve što je potrebno za uobičajenu proslavu Uskrsa, obiteljima s popisa gradskog Odjela za socijalnu skrb, bit će uručeni u srijedu, 23. ožujka.

Tjedan dana ranije, u četvrtak, 17. ožujka, članovi Lions kluba Zadar i njihovi prijatelji, odigrat će utakmicu u malom nogometu, sad već tradicionalno, sa zadarskim novinarima.

Prilozima gledatelja te utakmice i drugim donacijama, osigurat će se hrana i druge potrepštine za 26 obitelji kojima je pomoć najpotrebnija i donijeti radost Uskrsa brojnim malim Zadranima.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...