u tijeku su dogovori s nadležnim gradskim uredom

Matek: “U što skorijem roku pristupit ćemo izvedbi radova na Diklovcu!”

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Nema dugo da su mještani Diklovca medijski istupili zbog nevolja u kojima su se našli zbog problema s vodoopskrbnim sustavom, a sada se o svemu očitovao i direktor Vodovoda, Tomislav Matek.

Prema njegovim riječima, kuće su ondje bile izgrađene bez građevinskih dozvola, i to uz cjevovod i na njemu. Cjevovod je položen, kako sam kaže, 1960-tih godina, iz čega vrlo lako dolazimo do izračuna kako su cijevi stare preko polovice stoljeća.

No, novi cjevovod mještani će dočekati tek po završetku tekućih dogovora s nadležnim uredom Grada Zadra oko načina financiranja radova prema navedenom troškovniku, kada će se žurno pristupiti izvedbi radova.

U svakom slučaju, Matek poziva sve potrošače kojima je nastala šteta uslijed puknuća cijevi da podnesu zahtjev za naknadu štete.

Njegovo očitovanje ovdje možete pročitati u cijelosti:

U dijelu ulice Ivana i Petra Trifunića položen je cjevovod još 60- ih godina prošlog stoljeća koji je dio dovodnog cjevovoda prema Diklu. Cjevovod je u to vrijeme bio položen katastarskim česticama na kojima nije bilo građevina. Tijekom godina su se izgradile kuće bez građevinskih dozvola uz cjevovod, a neke i na cjevovodu.

Zbog učestalijih puknuća cjevovoda zadnjih mjeseci, a uz obvezu konstantne opskrbe vodom nakon puknuća cijevi tijekom noći dana 4.11.2015. godine dio cjevovoda smo isključili i montirali provizorni cjevovod. Pristupili smo izradi tehničkog rješenja s troškovnikom radova na rekonstrukciji i izmještanju postojećeg cjevovoda. Troškovnik obuhvaća poništenje postojećeg cjevovoda i izgradnju cjevovoda u Ulici Ivana i Petra Trifunića  (od Krešimirove obale do kraja ulice) i tri odvojka iz ulice u smjeru sjeverozapada te prespajanje postojećih priključaka na novi cjevovod.

U tijeku su dogovori s nadležnim uredom Grada Zadra oko načina financiranja radova prema navedenom troškovniku, te ćemo u što skorijem roku pristupiti izvedbi radova.

Nisu istiniti navodi kako naše službe ne izlaze na vrijeme na teren po zaprimljenom pozivu obzirom da imamo evidenciju o zaprimljenim pozivima kao i evidenciju o kretanjima službenih osoba i vozila.

Ukoliko je nekome od potrošača nastala šteta uslijed puknuća cijevi, molimo iste da podnesu potpuni zahtjev za naknadu štete kako bi isti proslijedili osiguravajućem društvu s kojim imamo sklopljen ugovor za naknadu štete prema trećim osobama.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar