Matek: “U što skorijem roku pristupit ćemo izvedbi radova na Diklovcu!”

Nema dugo da su mještani Diklovca medijski istupili zbog nevolja u kojima su se našli zbog problema s vodoopskrbnim sustavom, a sada se o svemu očitovao i direktor Vodovoda, Tomislav Matek.

Prema njegovim riječima, kuće su ondje bile izgrađene bez građevinskih dozvola, i to uz cjevovod i na njemu. Cjevovod je položen, kako sam kaže, 1960-tih godina, iz čega vrlo lako dolazimo do izračuna kako su cijevi stare preko polovice stoljeća.

No, novi cjevovod mještani će dočekati tek po završetku tekućih dogovora s nadležnim uredom Grada Zadra oko načina financiranja radova prema navedenom troškovniku, kada će se žurno pristupiti izvedbi radova.

U svakom slučaju, Matek poziva sve potrošače kojima je nastala šteta uslijed puknuća cijevi da podnesu zahtjev za naknadu štete.

Njegovo očitovanje ovdje možete pročitati u cijelosti:

U dijelu ulice Ivana i Petra Trifunića položen je cjevovod još 60- ih godina prošlog stoljeća koji je dio dovodnog cjevovoda prema Diklu. Cjevovod je u to vrijeme bio položen katastarskim česticama na kojima nije bilo građevina. Tijekom godina su se izgradile kuće bez građevinskih dozvola uz cjevovod, a neke i na cjevovodu.

Zbog učestalijih puknuća cjevovoda zadnjih mjeseci, a uz obvezu konstantne opskrbe vodom nakon puknuća cijevi tijekom noći dana 4.11.2015. godine dio cjevovoda smo isključili i montirali provizorni cjevovod. Pristupili smo izradi tehničkog rješenja s troškovnikom radova na rekonstrukciji i izmještanju postojećeg cjevovoda. Troškovnik obuhvaća poništenje postojećeg cjevovoda i izgradnju cjevovoda u Ulici Ivana i Petra Trifunića  (od Krešimirove obale do kraja ulice) i tri odvojka iz ulice u smjeru sjeverozapada te prespajanje postojećih priključaka na novi cjevovod.

U tijeku su dogovori s nadležnim uredom Grada Zadra oko načina financiranja radova prema navedenom troškovniku, te ćemo u što skorijem roku pristupiti izvedbi radova.

Nisu istiniti navodi kako naše službe ne izlaze na vrijeme na teren po zaprimljenom pozivu obzirom da imamo evidenciju o zaprimljenim pozivima kao i evidenciju o kretanjima službenih osoba i vozila.

Ukoliko je nekome od potrošača nastala šteta uslijed puknuća cijevi, molimo iste da podnesu potpuni zahtjev za naknadu štete kako bi isti proslijedili osiguravajućem društvu s kojim imamo sklopljen ugovor za naknadu štete prema trećim osobama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...