Mijo Crnoja iselio iz barake

Mijo Crnoja, bivši ministar branitelja u Oreškovićevoj Vladi, napokon je i službeno iselio iz najpoznatije barake u Hrvatskoj, koja je po popularnosti premašila čak i Krležinu “5B”.

Naravno, to je napravio samo na papirima, budući da nikada i nije živio na adresi Gradina 85G u Samoboru, već od 1998. godine, po vlastitom priznanju, ima neprijavljeno prebivalište u Zagrebu. Neprijavljeno do sad, to jest, budući da je Crnoja, nakon pritiska javnosti, napokon uredio svoj status prebivališta onako kako to propisuje zakon.

Istovremeno, od adrese Gradina 85G ne odustaje, već je od samoborske gradske uprave zatražio građevinsku dozvolu kako bi mjesto barake tamo izgradio kuću u kojoj će u budućnosti živjeti on i njegova obitelj. Zemljište na spomenutoj adresi dobio je kao poklon od Samobora zbog statusa stambeno nezbrinutog branitelja (što, kako smo vidjeli, uopće nije bila istina), uz uvjet da kuću izgradi do 2013. godine. Grad Samobor je odlučio kako ipak neće zahtijevati povrat darovanog zemljišta, vjerojatno iz logičnih razloga – čemu se dodatno uplitati u skandal koji je ionako već pri svojemu kraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...