Općina Vir je školski primjer pozitivnog poticanja nataliteta!

Ako planirate imati djecu, najbolje je da ih imate na Viru jer da postoji nekakav natječaj za mjesto koje najbolje potiče natalitet, Općina Vir sigurno bi bila svjetski prvak.

Naime, za svako novorođeno dijete Općina isplaćuje jednokratnu pomoć od 7,5 tisuća kuna, što znači da je načelnik Kapović već pretekao plan HDZ-a koji takvu pomoć želi uvesti na državnoj razini. Osim toga, Dječji vrtić Smješko, koji planira otvoriti i “jaslice”, je apsolutno besplatan za svu djecu, njih sedamdeset i dvoje. Sva ta djeca će kada krenu u školu dobiti i besplatne udžbenike, uz besplatni prijevoz, a kada završe osnovno i srednje školovanje vjerojatno ih čeka izdašna stipendija.

Općina Vir je na taj način gotovo u potpunosti rasteretila roditelje, radi čega neki stanovnici otoka imaju i po petoro djece! No, ima li posla za tu djecu kada se jednoga dana obrazuju?

Tko želi raditi, može naći posao na otoku. Općina Vir ima jedan obiman program poticanja mladih obitelji. Rijetke su općine koje su pokrenule taj projekt još prije 10 godina. Pratimo mlade od njihovog rođenja do zaposlenja, kazao je Kristijan Kapović, također novopečeni otac, za HRT Radio Zadar.

Dakle, još jednom ponavljamo – ako stvarati potomstvo bez brige, pravac Vir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...