Osobe s invaliditetom ove će godine lakše na kupanje!

Radovi na kupalištu u Kolovarama u punom su jeku, a njihova priroda nije samo estetska – osim što će popločavanjem plaža svakako poprimiti još ljepši izgled, svrha radova zapravo je puno važnija.

Naime, radi se na spajanju invalidske staze s rampom i WC-om, kako bi našim sugrađanima i dragim gostima boravak na plaži bio još pristupačniji i ugodniji. Kako nam je kazao Eduard Duka, direktor Obale i lučica, završetak radova očekuje se vrlo brzo.

– Osim izrade pristupne staze za osobe s invaliditetom, sanirat ćemo i obližnji srušen mul. Što se same staze tiče, riječ je o prostoru od stotinjak metara kvadratnih, a cijena radova iznosi 40.000 kuna, rekao nam je Duka.

U gradu u kojem su zbog uskih i neprilagođenih pločnika osobe smanjene pokretljivosti još uvijek prisiljene kretati se kolicima cestom, tik uz automobile ili pak voziti “slalom” između prometnih znakova postavljenih nasred istih tih pločnika, ovo je svakako jedna prekrasna vijest i znak da se stvari polako, ali sigurno mijenjaju nabolje!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...