Otac spreman platiti štetu, u bolnici očekuju da policija odradi svoj posao

Ni tri dana nakon incidenta, ili kako ga policija vodi, “remećenja javnog reda i mira” u zadarskoj rađaoni, ne stišavaju se tenzije. Podsjetimo, u petak navečer je 33-godišnji muškarac, iščekujući porod svoje supruge, nogom razbio ulazna vrata na odjelu zadarskog rodilišta.

Muškarac je bjesnio jer, kaže, 12 sati nije znao što mu se točno događa sa suprugom i djetetom, informacije nije dobivao, a horor koji se nedavno odigrao u vinkovačkoj bolnici, dodatno ga je “raspametio”. Sutradan je kazao kako shvaća da će ga mnogi osuđivati te da je spreman podmiriti financijsku štetu.

Dr. Branko Dukić, voditelj Odjela za ginekologiju i porodiljstvo u zadarskoj Općoj bolnici, odgovorno tvrdi kako su liječnici od zaprimanja 20-godišnje rodilje, pa do poroda napravili sve – po pravilima struke. Majka je rodila normalno, a od policije Dukić očekuje da odradi svoj dio posla.

Mnogo je komentara izazvao ovaj slučaj, od izrazito negativnih po osoblje zadarskog rodilišta do hvalospjeva na njihov račun. Iskustva su brojna, svakako ih treba uvažiti sve. Porod je izrazito stresan događaj, pa je nužno da obje strane, roditelji i medicinsko osoblje, ostanu pribrani i sve odrade na korist djeteta i majke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...