Cestitka_Uskrs

Ovih 6 stvari ne biste nikako trebali zagrijavati u mikrovalnoj

Došli ste doma “crknuti” od posla ili jednostavno nemate vremena za kuhanje pa posežete za podgrijavanjem jela u mikrovalnoj pećnici. Ali ipak postoje neka jela koja bolje izgledaju i imaju bolji okus ako ih podgrijete u pećnici ili na štednjaku.

Poznata kulinarska stranica Food Network napravila je popis šest stvari koje ne biste trebali podgrijavati u mikrovalnoj. Dajte si vremena i podgrijte ih na bolji način, a evo nekoliko savjeta kako to učiniti:

1. Složenci

Ovu hranu bolje je grijati tako da je zašpricate vodom, a para će spriječiti sušenje tijekom podgrijavanja. Složenac čvrsto prekrijte folijom i pecite na oko 160 stupnjeva dok se ne zagrije dovoljno. Provjerite temperaturu u sredini složenca, na tom mjestu potrebno je najviše da se zagrije.

2. Pržena piletina

Stavite piletinu na tavu i prekrijte folijom. Desetak minuta držite je na oko 190 stupnjeva pa uklonite foliju. Nastavite peći dok piletina nije dovoljno zgrijana.

3. Pizza

Ako podgrijavate više komada, pecite ih u pećnici na 190 stupnjeva dok se sir ne otopi, a kora ne postane hrskava. Ako imate samo komad-dva, postavite ih na suhu tavu i pokrijte folijom. Zagrijte na srednjoj temperaturi dok se sir ne otopi i kora na postane hrskava.

4. Tjestenina

Tjesteninu bez umaka možete zgrijati u loncu kipuće vode za 30 do 45 sekundi. Tjesteninu u umaku na bazi ulja ili vrhnja može biti malo problematično ugrijati jer se u slučaju pregrijavanja ulje ili vrhnje mogu odvojiti, a hrana postati preuljasta. Grijte hranu u loncu na srednje-niskoj temperaturi i dodajte malu količinu ulja ili vrhnja te često miješajte. Tjesteninu u umaku od rajčice možete jednostavno zagrijati na srednjoj temperaturi, a ako je pregusta razrijedite je s malo vode i po potrebi dodajte začine.

5. Odresci

Ostatke prvo tanko narežite kako bi se ravnomjernije zagrijali. Ubacite u tavu s malo ulja na srednjoj temperaturi dok odresci ne potamne na rubovima i dovoljno se zagriju.

6. Pomfrit

Pržene krumpiriće teško je podgrijati a da ne izgube okus, teksturu i finoću. Za najbolje rezultate zagrijte malo ulja na tavi s neprianjajućom površinom dok ne počne svjetlucati. Pomfrit stavite na vruće ulje i pržite dok ne postane smeđ i hrskav, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...