Ovo su dvije stvari koje mogu okončati vaš brak

Biti u braku s obom svog života predivna je stvar.

Istovremena je i vrlo zahtjevna i teška.

Terapeut Peter Pearson iz Kalifornije radi s mnogo parova  koji kod njega traže pomoć, a za Business Insider je pojasnio ljepotu ovakve zajednice dvoje ljudi.

“U svakom braku se isprepliču razne uloge partnera i podjela poslova, ali i jakih emocija i pvriženosti na svim razinama.”

Ipak, neke stvari parovi u braku rade krivo, dodaje, a one mogu dovesti do kraja bračne zajednice. O čemu je riječ?

“Oko 60 posto parova koji dolaze i traže pomoć zapeli su nekoj od ove dvije situacije: izbjegavaju međusobno razgovarati zbog straha od sukoba ili u raspravama pokušavaju uvjeriti drugu stranu da su oni u pravu. ”

Zbog straha, mnogi partneri izbjegavaju razgovarati o problemu i na taj način strah stavljaju ispred koristi koji mogu imati ako iznesu probleme na stol, kaže Pearson. Podređuju se partneru na način da zatomljavaju svoju osobnost kako ne bi morali brinuti da u konačnici budu ostavljeni. Takvo ponašanje ugrožava njihov identitet i želje, a u konačnici mogu dovesti i do raskola braka.

U drugoj situaciji partneri u nekom sukobu upiru prstom u drugog i “nabijaju na nos” pritom pokušavajući nametnuti da su oni ti koji su u određenoj situaciji u pravu, piše Večernji list.

Partneri u vezi trebali bi razgovarati na jednakoj razini i poštivati jedan drugog. Bitno je ne zaboraviti da dvije osobe u vezi mogu imati različite poglede na neku situaciju i različite vrijednosti, poručuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...