Petnaestogodišnji Zadranin zabio 103 koša na jednoj utakmici!

Petnaestogodišnjak iz Zadra, Lovre Paleka, mogao bi biti buduća hrvatska košarkaška zvijezda. Naime, tijekom susreta u županjskoj kadetskoj ligi Paleka je za Zadar zabio 103 od 130 poena u utakmicu u kojoj je njegova momčad upisala pobjedu na Jazinama. Njihovi suparnici ostali su na samo 47 koša.

Kako je prošle godine kadet ABC-a Karlo Traživuk postigao 92 poena na jednoj utakmici, a mi smo u ovoj ligi ipak dominantni, momčad je tražila dodatnu motivaciju i izišla s prijedlogom da jedan od njih pokuša oboriti njegov rekord, ispričao je za Zadarski list trener Rajko Vidaković.

Rekao sam im da se slažem s tim ali samo pod uvijetom da se protivnik ispoštuje normalnim pristupom te da se ne naruši njihovo dostojanstvo nekakvim cirkusom. Tako je i bilo, pojašnjava Vidaković te nastavlja:

Igrali za njega

Igrači su sami odabrali jednoga između sebe i igrali su malo više na njega. Protivnički igrači odmah u prve dvije minute to shvatili i grupirali obranu oko njega, što mu je uvelike otežavalo posao, dodao je trener Zadrovih kadeta. Opisao je i kako je znalo proći po nekoliko minuta da Paleka ne šutne po košu, ali da mu se upornost isplatila te da je zabijao u serijama.

Ne samo da je oborio rekord Traživuka, nego je skinuo i rekord velikog Wilta Chamberlaina (100), dok će za skidanje našeg Zdenka Babića ipak morati malo sačekati, završio je.

Babić i danas drži rekord po broju postignutih koševa. On je 10. listopada 1985. u Kupu Koraće ciparksom Apoleu ubacio 144 koša, što je rekord u FIBA-inim natjecanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...