Pinčić Rogoznica: “Kada dolaziš iz male sredine, imaš visoku motivaciju”

Glumica i televizijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica trenutno nas uveseljava u kulinarskom showu ‘3,2,1, kuhaj!’, a uskoro će ponovno pronalaziti dječje talente u showu ‘Zvjezdice’. Kako spaja privatno vrijeme s poslovima, kakva je kuharica, ali i tko je njezina najveća motivacija, donosimo u nastavku.

Krenula je nova sezona emisije ‘3,2,1, kuhaj!’. Kakva ste vi kuharica?

Mislim da sam dosta dobra kuharica, ali to treba pitati one koji jedu moju hranu. U svakom slučaju, kuhanje me jako raduje i kuham svaki dan.

Jesu li vam neki dosadašnji savjeti iz prijašnje sezone, ali i ove nove, ‘otvorili oči’ po pitanju kuhanja?

Apsolutno. Svi članovi našeg žirija iskusni su stručnjaci koji poznaju svako detalj tog zanata. Meni se ponekad dogodi da mi jelo ne uspije pa se čudim zašto, a onda sam od njih čula mnoštvo logičnih objašnjenja. Željka Klemenčić me posebno oduševila, njezino znanje o hrani je golemo i nepresušan je izvor informacija. Raduju me razgovori s njom o receptima i kad se ugase kamere.

Doris Pinčić

Slijedi i nova sezona ‘Zvjezdica’. Kao mlada majka, biste li ikada pristali svoga Donata prijaviti na takav show?

Ako bi to bila njegova izrazita želja i ako bi njegov tata i ja zajedno procijenili da je on dijete koje bi se s time znalo nositi, da. U svakom slučaju, kad bih ga prijavila, objasnila bih mu da je važno da se tamo igra, veseli i druži s drugom dječicom, a ne da je to borba na život ili smrt. Većina roditelja s kojom smo se družili tako je i pripremila svoju djecu i to je sigurno razlog zbog kojeg se na ‘Zvjezdicama’ i ja i ostali članovi žirija uvijek osjećamo sjajno. Dječja radost je najljepša iskra koju imamo na svijetu.

Maleni Donat će uskoro proslaviti i svoj drugi rođendan. Kako ćete provesti taj veliki dan?

Imat ćemo tulum tri dana, jedan u vrtiću, jedan za naše kućne prijatelje i jedan za obitelj. Donat je prekrasno, veselo, živo i zdravo dijete i mislim da to treba slaviti i zahvaljivati svaki dan što je tako. Stoga će rođendan biti veliko veselje za nas.

Vuče li Donat više na vašu stranu prema glumi ili ipak na tatu i pjevanje?

Još je mali da bismo ga vukli i na jednu stranu. A i nekako mi se to čini nevažno, neka je on sretan ma što god bio njegov odabir zanimanja.

Doris Pinčić Rogoznica s djetetom

Koje su malenome bile prve riječi?

Mama (smijeh). Čak i tatu i baku zove ‘mama’ ponekad pa svi izlude. Jako je smiješan sa svojim govorom.

Kako uspijevate koordinirati posao s privatnim trenucima, s obzirom na to da ste konstantno u pokretu?

Kao i svaka zaposlena majka. To je zahtjevno i čestitam i divim se svakoj ženi koja koordinira obitelj i posao. Puno energije je tu koja se nerijetko na poslu potroši, ali kad dođeš doma i dočekaju te male ručice i osmijeh, zaboraviš na umor, stres i sve obaveze i misliš samo na to da tom malom biću želiš zauvijek zadržati taj iskreni osmijeh na licu.

Imate li vremena za neke male vlastite užitke i luksuze (npr. vježbanje, kino, koncerti… )?

Vježbam svaki dan po pola sata (ili se barem trudim), doma u dnevnom boravku dok maleni spava. Tih pola sata ujutro što se dignem ranije nego što bih trebala, puno mi znači, najviše za mentalno zdravlje. To je ritual koji čuvam za sebe, a za sve ostalo uzmem vremena eventualno kad nam dođe baka pa odemo zajedno na koncert, u kino ili nešto slično. Ali nemam problem s tim niti mi išta nedostaje. Htjela sam obitelj i zadovoljna sam i zahvalna što je imam. To je moja snaga.

Boris Rogoznica, Doris Pinčić

U današnje vrijeme jako je pohvalna vaša predanost poslu. Jeste li ikada osjetili ili doživjeli ljubomoru ili zavist od kolega i kolegica iz okoline?

Kada dolaziš iz male sredine, bez ikakvog zaleđa i imaš samo svoje dvije ruke i priliku da stvoriš pristojan život za sebe i svoju obitelj, imaš visoku motivaciju. Često me pitaju kako mogu raditi puno, koordinirati obaveze itd., a mene to pitanje iskreno čudi. Kad bismo trebali stvarati ako ne u ovim godinama? I kao drugo, ako ne radim – kako platiti režije i sve ostalo za život? Jako sam zahvalna jer imam posla i, što je još važnije, što imam posao koji volim. Posebno sam zahvalna RTL Televiziji koja mi je u kratkom vremenskom roku dala povjerenje za važne projekte. Također i Narodnom radiju koji je moja baza. Rado bih spomenula i Teatar Gavran s kojim imam dugu i uspješnu suradnju. Takve poslovne sredine su dokaz da itekako ima dobrih ljudi i u tom okrutnom poslovnom svijetu morskih pasa.

Koja je po vama tajna uspješnog braka?

A joj, pa kako da ja to kažem, mi guramo ni tri godine (smijeh). Daj Bože da izdržimo 30 pa ću vam sa zadovoljstvom prenijeti recept. Za sada mi se čini da je neki recept u kompromisu i tome da jedno drugo volimo prije svega kao čovjek čovjeka. Kad imamo tu premisu, onda se lakše prebrode i oblačni dani. Ali ponavljam, ne osjećam se stručnom još uvijek da pričam o tome, piše Tportal koji je s Doris i napravio intervju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...