Popucao Živi zid – stranku napustilo oko 200 članova!

Zbog, kako kažu, nedemokratskog i autoritarnog vođenja stranke, iz Živog zida je izašlo oko 200 članova. Ne radi se tu samo o običnom članstvu, već o predsjednicima većine ogranaka, koordinatorima i drugim ključnim stranačkim osobama bez kojih Živi zid teško može opstati.

Nakon što je napustilo Sinčićev hitlerovski model vladanja, spomenutih 200 članova osnovalo je novu političku stranku naziva Slobodna Hrvatska koja je stvorena po modelu talijanske oporbene stranke “Pokret 5 zvjezdica”, poznate po svojoj modernosti i demokratičnosti.

Cilj nam je aktivizam u zaštiti osiromašenih sugrađana i ustrojavanje ozbiljne političke stranke koja će u idućem razdoblju moći konkurirati HDZ-u i SDP-u u smislu podrške i organizacije, kazao je za HRT Dušan Cvetanović, glavni tajnik nove stranke.

Znači li osnivanje ove stranke raspad Živog zida? Pa, vjerojatno ne trenutačni, ali ozbiljan je ovo udarac Sinčiću od kojega će se teško oporaviti pa raspad stranke u nekoj doglednoj budućnosti definitivno nije isključen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...