Predavanje “Zašto volontirati u udruzi?”

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u suradnji s Udrugom “Mali koraci“ Benkovac i Gradskom knjižnicom Benkovac, organizira 24. veljače s početkom u 17 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac predavanje “Zašto volontirati u udruzi?”.

Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranima skupinama koje žele saznati zašto je volontiranje u udruzi dobra prilika za osobno usavršavanje u raznim područjima rada i aktivnostima lokalne zajednice.

S obzirom da na prostoru Zadarske županije volonterstvo još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, cilj predavanje je potaknuti lokalno i gradsko stanovništvo na važnost uključivanja u volonterske aktivnosti, koje uz primarni cilj rada za dobrobit zajednice doprinosi i osobnom zadovoljstvo i profesionalnom usavršavanju.

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari od svog osnutka do danas provodi projekt „Volontiram u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari“. U navedenom projektu do sada je aktivno sudjelovalo 10- ak volontera koje su upoznali s primarnim radom udruge te ih involvirali u sve radne procese.

Voditeljica projekta i dopredsjenica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari Marta Pintur kroz predavanje će zainteresirane sudionike upoznati o važnosti volontiranja u udruzi, svi pogodnostima koje ono nosi, prezentirati će rezultate rada volontiranje u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari te će kroz interakciju s okupljenima pokušati približiti važnost uključivanja u volonterske projekte zajednice.

Novoosnovana Udruga “Mali koraci” Benkovac zalaže se između ostalog, za poboljšanje kvalitete života stanovništva na području Grada Benkovca, te raznim tribinama i predavanjima želi potaknuti svoje sadašnje i buduće članove, kao i članove ostalih udruga na djelovanje i zajedničku suradnju u ostvarenju tog cilja.

Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane neka se odazovu na predavanje, te na taj način dobiju sve potrebne informacije o volontiranju u udrugama koje ne doprinosi samo osobnom razvoju i prosperitetu, već i razvoju cijele lokalne zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...