Predozirala se zelenim čajem! Nekoliko mjeseci pila tri šalice na dan, evo što joj se dogodilo

Djevojka je došla u bolnicu s vrtoglavicom, glavoboljom i bolovima u želucu te mučninom. Liječnik je mislio da ima infekciju urinarnog trakta, propisao antibiotik i poslao kući.
Nakon dvije doze antibiotika, bilo joj je još gore. Dobila i žuticu, a liječnici su počeli shvaćati da je riječ o bolesti jetara. Posumnjali su na hepatitis, jer su jetra nabubrila, prenosi Damn.

Ipak, Britanka je imala tek 16 -godina, a nisu mogli okriviti ni jedan od najčeščih okidača hepatitisa: nije putovala u inozemstvo, ne pije alkohol, ne uzima droge pa čak niti lijekove, niti je ikad primila transfuziju.

Ipak, saznali su jednu ključnu stvar – djevojka je priznala da je naručivala kineski zeleni čaj preko interneta.Pokušala je smršaviti pa je nekoliko mjeseci pila tri šalice na dan. Nije imala pojma što zapravo pije jer je većina sastojaka navedena na kineskom.

Liječnici su joj odmah naredili da prestane s čajem te joj dali lijekove i infuzije, nakon čega joj se stanje popravilo. Nakon mjesec dana, stanje organizma se vratilo u normalu.

Kineski čajevac (Camellia sinesis) već ranije je povezivan s bolestima jetre, no još su veći problem pesticidi i konzervansi kod pakiranja, javlja Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...