Prodaja novog iPhonea i iPada Air 3 počinje 18. ožujka

Nakon dugogodišnje uspješne taktike lansiranja novih modela iPhonea samo jednom godišnje (prvo na konferencijama tijekom lipnja, a onda tijekom rujna), Apple će ove godine promijeniti taktiku i po prvu puta će nove telefone predstaviti na dvije konferencije. Osim one rujanske koja će nam donijeti iPhone 7 i 7 Plus, Tim Cook već će sljedećeg mjeseca (15. ožujka) predstaviti iPhone 5SE te novi model iPada Air, a njihova prodaja trebala bi početi već tri dana nakon toga, bez prednarudžbi.

S obzirom na općenitu smanjenu potražnju na tržištu pametnih telefona te Appleove najave o prvom smanjenju broja isporuka iPhonea u povijesti, predstavljanje novog iPhonea u ožujku poboljšat će njihove kratkoročne prodajne planove i utjecati na povećanje prodaje telefona tijekom drugog i trećeg kvartala. Kao što je poznato, iPhone 5SE imat će ekran dijagonale 4 inča (u ovoj kompaniji vjeruju kako i dalje postoji jako veliki broj korisnika kojima su ekrani dijagonale 4,7 i 5,5 inča preveliki), radit će na A8 (i M8) procesoru iz iPhonea 6, imat će iste kamere kao i iPhone 6 (stražnju rezolucije 8MP i 1,2MP), podršku za NFC kako bi vlasnici ovih uređaja mogli koristiti Apple Pay, podržavat će opciju Live Photos.

S predstavljanjem ovog telefona, Apple će obustaviti prodaju iPhonea 5S te će se 5SE prodavati po toj cijeni, dakle u SAD-u cijena za otključani model kapaciteta 16GB iznosi 450 dolara. Što se novog modela iPada tiče, do sada objavljene glasine ne govore o nekim revolucionarnim promjenama te će ovaj model imati ekran dijagonale 9,7 inča, snažniji hardver u odnosu na prethodnika, bolju kameru s LED bljeskalicom za kvalitetnije fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja te bolje zvučnike. Ranije glasine govorile su kako će Apple na ovoj konferenciji predstaviti i novi model pametnog sata, no njegovo predstavljanje možda odgode za rujan ove godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...