Produžite trajanje baterije na svom iPhoneu

Aplikacije koje najviše troše bateriju su one koje se uvijek spajaju na mobilni internet. No nije dovoljno zaustaviti otvorenu aplikaciju, trebat će je potpuno ukloniti s uređaja ako želite produžiti vijek baterije.

Aplikacija koju definitivno treba izbjegavati je Facebook, jer nema mira čak niti kada joj se isključi Background App Refresh. Jedino pametno rješenje je ukloniti je i spajati se na Facebook putem weba, jer se tada barem korisnik ne mora brinuti oko pozadinskih procesa koji ubijaju bateriju.

Instagram, Tumblr i Twitter su isto tako neprijatelji baterije, no njihova potrošnja ovisi o količini obavijesti koja stiže prema korisniku. Usprkos svojoj popularnosti, WhatsApp je također na vrhu ove liste.

Ako koristite Google Maps nemojte zaboraviti da to uključuje korištenje GPS-a, koji će uređaju značajno skratiti rad neovisno o tom je li riječ o iPhoneu ili Androidu.

Skype također stalno provjerava dolazne VoIP pozive kada je uređaj spojen na Wi-Fi. Ova aplikacija zna skratiti do 30 posto baterije svaki dan, tako da ga je najbolje koristiti samo putem stolnog računala.

Slažemo se da brisanje ovih aplikacija ograničava uporabu vašeg pametnog telefona, no ako izaberete samo aplikacije koje su vam zbilja potrebne a žrtvujete one ne toliko bite, sigurno ćete biti zadovoljniji rokom trajanja svoje baterije što nam je ponekad ipak najvažnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...