“Proizvod mladog poljoprivrednika” – novo zaštitno ime za bolji plasman

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika (HUMP Agro), održala je danas u kino dvorani Ministarstva poljoprivrede svoj prvi ovogodišnji skup na kojem su najavili jače aktivnost ove udruge koja broji oko 200 članova i svakodnevno im se javljaju novi mladi poljoprivrednici. Predsjednik HUMP-a Agro Jan Marinac najavio je kako će Udruga ove godine otvoriti svoje regionalne urede u Splitu i Rijeci, te će zajedno sa uredom u Zagrebu i Splitu pokušati bolje organizirati mlade poljoprivrednike diljem Hrvatske.

Ove godine krećemo i za znakom “Proizvod mladog poljoprivrednika”, pokrenut ćemo seriju predavanja o korištenju EU fondova, a namjera nam je i da mladi poljoprivrednici idu u studijske posjete velikim agrobiznis tvrtkama kako bi se bolje educirali i upoznali sa modernim tehnologijama u poljoprivredi, kazao je Marinac.

U dvorani se okupilo oko 150 mladih poljoprivrednika koje su pozdravili novi pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić te direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro u šali je rekao kako je on tek nedavno prešao dobnu granicu za mladog poljoprivrednika, ali je najavio da će njegova Uprava za ruralni razvoj svakako staviti naglasak na mlade poljoprivrednike i pomoći im u boljem razumjevanju ZPP-a i korištenja EU fondova.

Mladim poljoprivrednicima je danas lakše nego nama koji smo bili mladi i krenuli u poljprivredu u doba ondašnje države i planske ekonomije. Na vama je da kreirate nove trendove i da se udružujete, jer EU sve veći naglasak stavlja na mlade poljoprivrednike, kazao je predsjednik HPK Matija Brlošić. Brlošić je kazao kako EU daje 2 posto izravnih potpora za mlade poljoprivrednike i taj će se udjel povećavati, zbog čega moraju biti aktivni i boriti se da im zakoni i pravilnici u Hrvatskoj idu na ruku u razvoju njihovih OPG-ova.

Detaljnije pročitajte na Agrobizu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...