Roditelji, dežurstva pedijatara ostaju!

Pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, Mario Pešut, na kolegiju gradonačelnika je istaknuo kako je nužno da Grad Zadar nastavi sa sufinanciranjem dežurstava pedijatara vikendima i blagdanima, u iznosu od 80.000,00 kn, budući da ta problematika još uvijek nije sustavno riješena na relaciji pedijatri-Dom zdravlja-HZZO.

– Ovim načinom rada omogućuje se roditeljima da svoju bolesnu djecu ne vode na Zavod za hitnu medicinu, što iz više razloga nije niti uputno ako nije neophodno, već da ih odvedu dežurnim pedijatrima, dodao je Pešut.

Roditeljima su dežurstva vikendom od velike pomoći, jer svaki roditelj zna da se djeca najčešće razbole baš – u subotu ili nedjelju, kada njihov odabrani pedijatar ne radi. Čekaonica na Odjelu Pedijatrije OB Zadar u te je dana bila pretijesna, a da ne govorimo koliko dugo bi se znalo čekati na pregled. Bolnički pedijatri ionako imaju dosta posla na samom Odjelu, tako da su ovakva dežurstva dobrodošla.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...