Tko o čemu? Narodni muzej o jajima! Naučite ih ukrasiti voskom

Stalno gledate ta svoja jaja i jednostavno ne znate kako ih ukrasiti na inovativan način? Probali ste ih bojati na raznorazne načine, ali ništa vas nije zadovoljilo? Možda rješenje za vas i vaša jaja imaju Narodni muzej Zadar i njihova gošća, gospođa Dubravka Šarić!

Gospođa Šarić u Zadar s jajima stiže čak iz Zagreba, a o njenoj stručnosti govori i sama činjenica da je rodom iz Nuštra gdje su, kako poznata pjesma kaže, čak i pripadnici neprijateljske vojske, figurativno govoreći, ostali bez jaja!

Inače, metoda ukrašavanja jaja voskom tradicija je ne samo Nuštra, već i šireg vinkovačkog kraja.

Ipak, jaja neće smjeti dirati mlađi od 15 godina, jer Narodni muzej Zadar, sa svojim Etnološkim odjelom i Pedagoškom službom, naglašava kako se mala djeca u njihovom prostoru ne smiju hvatati jaja. Nismo sigurni, ali možda je dobna granica Narodnog muzeja mogla biti postavljena na 18 godina, budući da svakako treba postojati određena odgovornost pri rukovanju jajima i vrućim voskom.

Jaja ćete moći naučiti ukrašavati 3. (6 do 19 sati) i 4. (9 do 12 sati) ožujka pod stručnom rukom već spomenute gospođe Šarić u Etnološkom odjelu NMZ-a na Narodnom trgu.

Ipak, kako to inače biva, jaja nećete smjeti dirati besplatno, već će vam Narodni muzej morati za to naplatiti 50 kuna, a maksimalan broj sudionika u radionici bit će 18 jer, logično, postoji samo ograničen broj jaja koja gospođa Dubravka može odjednom motriti.

Zato se prijavite na e-mail adrese [email protected] ili [email protected], odnosno na broj telefona 023/ 211 – 198 do 2. ožujka i prepustite se stručnim rukama Narodnog muzeja Zadar i gospođe Šarić.

Eh da, i ne brinite, sva jaja za radionicu osigurat će Narodni muzej pa svoja možete ostaviti i kod kuće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...