U Hrvatskoj se povlače dvije serije Snickersa!

Mars Hrvatska povlači proizvod SNICKERS 4 PACK 4x50g zbog moguće prisutnosti plastike u proizvodima, priopćila je ta tvrtka.

Povlačenje se odnosi samo na proizvod pod serijskim brojem 550F2NLD03 s istekom roka trajanja 10. srpnja 2016. te proizvod pod serijskim brojem 601A2NLD03 s istekom roka trajanja 07. kolovoza 2016. proizveden u Nizozemskoj i niti jedan drugi proizvod.

Osim tih proizvoda na kojima stoje navedeni datumi isteka roka valjanosti ili serijski brojevi, niti jedan drugi proizvod nije obuhvaćen, niti proizvodi koji su proizvedeni u drugim tvornicama.

U Marsu napominju da je ovo izolirani slučaj te da je samo gore navedeni proizvod proizveden u Nizozemskoj zahvaćen. Niti jedan drugi proizvod neovisno o pakiranju i veličini nije zahvaćen, kao ni drugi serijski brojevi, datumi isteka roka valjanosti ili proizvodi proizvedeni na drugoj lokaciji.

Dodaju da do danas nisu zaprimili niti jednu pritužbu potrošača.

Također, mole potrošače koji imaju navedeni SNICKERS 4 PACK da ga ne konzumiraju te se svim potrošačima ispričavaju zbog neugodnosti.

Priopćenje Ministarstva zdravlja

Ministarstvo zdravlja zaprimilo je obavijest o  povlačenju sa tržišta proizvoda  MARS, SNICKERS, Milky Way, CELEBRATIONS i MINI MIX  koju je objavio sam proizvođač istih proizvoda iz Nizozemske.

Obzirom na zaprimljenu obavijest o mogućoj distribuciji zdravstveno neispravnih proizvoda u RH, u tijeku je inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera spornih proizvoda u RH. Kako se radi o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu potrebno je određeno vrijeme da se  kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti  utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području RH. Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na tržište RH. Zbog toga je dana obavijest potrošačima o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju i zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda ako ih posjeduju.

Naglašavamo da se radi o opozivu koji je pokrenuo sam proizvođač i on je već  informirao distributere koji provode povlačenje proizvoda sa tržišta EU pa tako i Republike Hrvatske.

Sve  naknadne važne informacije, Ministarstvo zdravlja dostavit će Vam na znanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...