Zadar predstavlja High 5 Sport Film & Media Festival

Usponi i padovi, suze i smijeh, mukotrpan rad i trnovit put obilježili su život svakog vrhunskog sportaša. Najsjajnija odličja i najviša postolja rezervirana su samo za istinske sportske heroje, a njihove životne priče i svakodnevna borba nerijetko su inspiracija za vrhunske filmske scenarije. Upravo takve priče, o najvećim hrvatskim i svjetskim sportašima, njihovim povijesnim rezultatima i postignućima, predstavit će se na premijernom izdanju High 5 Sport Film & Media Festivala koji će se održati od 26. do 30. travnja u Zadru.

Sport, kultura, turizam, mediji i biznis ključni su segmenti festivala High 5, a posjetitelji će punih pet dana moći uživati u zanimljivom cjelodnevnom programu. Projekcije domaćih i međunarodnih sportskih dokumentarnih filmova, zanimljive panel-rasprave koje će obuhvatiti i predstaviti najvažnije teme sportske industrije, brojni zabavni i kulturni sadržaji, uključujući i retrospektivu hrvatske sportske fotografije, obilježit će ovu manifestaciju koja se održava pod pokroviteljstvom grada Zadra i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Lokacija festivala nije odabrana slučajno. Zadar je poznat po velikim sportašima i povijesnim rezultatima, a da je jedan od najljepših hrvatskih gradova nedavno je potvrdila i mrežna stranica Best European Destination koja ga je proglasila najboljom europskom destinacijom u 2016. godini. Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala, Hotel & Spa Iadera, Family Hotel Diadora, Arsenal Zadar i HNK Zadar samo su neke od lokacija na kojima će posjetitelji moći uživati u brojnim sadržajima festivala.

U natjecateljskom će se dijelu festivala High 5 dodijeliti posebne nagrade i priznanja u nekoliko kategorija: dugi i kratki dokumentarni film, biografski sportski film, sportski namjenski film te nagrada za specijalna dostignuća u sportskoj produkciji, filmu i TV uratku. Detaljan program i svi sadržaji festivala bit će predstavljeni uskoro, a više informacija može se pronaći na službenoj mrežnoj stranici HIGH 5 Sport Film & Media Festivala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...