Cestitka_Uskrs

Zadarski komorni orkestar donosi praizvedbu djela Gordana Tudora

U ponedjeljak 29. veljače Zadarski komorni orkestar priredit će svoju drugu koncertnu večer u Sezoni 2015. / 2016. pod nazivom Gudački zanos.  Ljepotom gudačkih instrumenata publiku će zanijeti prvenstveno solisti koji nastupiti uz Orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Bit će to Loris Grubišić, Dubrovčanka sa stalnom adresom u Splitu gdje djeluje kao docentica na Umjetničkoj akademiji, te česta gošća (kao orkestralna glazbenica) Zadarskog komornog orkestra. Uz nju će nastupiti i violončelist Mihovil Karuza, stalni član Zadarskog komornog orkestra, također docent na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Na ovom koncertu Karuza i Grubišić će uz zadarske gudače praizvesti djelo za violinu, violončelo i orkestar, splitskog skladatelja mlađe generacije, Gordana Tudora. Skladbu pod nazivom Doppelgänger, Tudor je napisao na narudžbu zadarskih gudača. Naime, ova praizvedba nastavlja prošle godine započetu inicijativu šefa – dirigenta Ivana Repušića, da ansambl najmanje jednom godišnje praizvede djelo hrvatskog skladatelja napisano upravo za Zadarski komorni orkestar.

Tudorovo djelo uokvirit će dopadljivi Ruminjski plesovi Béle Bartóka i  11. Simfonija u F – duru iz pera romantičara Felixa Mendelssohna.

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 i 40 kuna možete kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h te na www.ulaznice.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...