Zadarski policajci neće pomagati makedonskim kolegama

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić ispratili su na put u Makedoniju hrvatske službenike granične policije.

Rezultat je to dogovora sa sastanka ravnatelja policija zemalja na izbjegličkoj ruti o slanju pomoći u tu zemlju, a na makedonskoj granici vršit će profilaciju migranata.

– Profilacija ima svoja dva segmenta. Načelno primamo izbjeglice koje su iz ratom ugroženih zemalja i one koji se izjasne koje im je krajnje odredište. Na taj način su se svi dogovorili i to će dobro funkcionirati, rekao je ministar Orepić.

Od 21. prosinca 2015. do 4. siječnja ove godine, 10 službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice već je pružalo operativnu podršku makedonskoj graničnoj policiji. Radili su na poslovima zaštite državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija s pet vozila opremljenih svom specijalističkom opremom i sredstvima. Takva je suradnja dala vrlo pozitivne rezultate i odaslala snažnu poruku o odlučnosti i spremnosti država u cilju zajedničkog rješavanja migracijske krize.

Iz zadarske Policije su kazali kako zadarski policajci neće sudjelovati u ispomoći makedonskim kolegama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...