Započela izgradnja vodovodne mreže u Raštanima Gornjim

Nakon godina čekanja i obećanja, prigodnom svečanošću započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Raštanima Gornjim.

– Riječ je o izgradnji glavnog razvodnog sustava nizvodno od Zemunika Gornjeg – V faza, dovodnog cjevovoda za Raštane Gornje s ogrankom i hidrostanicom u dužini od 6.805 metara, rekao je Zoran Pelicarić Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Vodeći partner u projektu je zadarski Vodovod koji je uvelike zakoračio u projekte koji će se financirati iz europskih fondova. Jedan od takvih projekata je i ovaj u kojem su projektni partneri općine Sv. Filip i Jakov, Sukošan i Novigrad. Vrijednost projekta je čak 12,1 milijuna kuna bez PDV-a.

Projekt “Izgradnja dijelova sustava javne vodovodne mreže na području aglomeracije Zadar” financira EU sa 66 posto, Hrvatske vode sa 24 posto, a partneri projekta sudjeluju sa 10 posto sredstava.

U zaobalju Općine Sv. Filip i Jakov uskoro će završiti priča o opskrbljivanju vode iz hidranata i cisterni, stoljetna priča o vodi iz seoskih bunara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...