Zna li on gdje je došao? Premijer moli političare da pristojno razgovaraju!

– Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj. Većina građana koji me zaustave na ulici žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti. Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave, ovo je objava našeg premijera Tihomira Oreškovića na društvenim mrežama.

Izgleda da je i njemu, baš kao i svakom prosječnom građaninu, dozlogrdila retorika kojom se danas, baš kao da smo u špici predizborne kampanje, koriste naši političari.

Razina komunikacije u javnom, političkom prostoru, posljednjih tjedana se toliko spustila, dijalozi su izrazito nepristojni, a boljitka nema. Sve teme koje “okupiraju” političare, za “obične” ljude su apsolutno nebitne.

Stoga, nadajmo se kako će političari poslušati premijera i konačno se okrenuti – budućnosti.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...