5 savjeta uz koje će vaši ručnici dulje biti kao novi!

Pravilna briga o ručnicima itekako će produljiti njihov vijek trajanja, ali i zadržati njihovu mekoću. Donosimo pet savjeta, uz koje će vaši ručnici trajati dulje i biti mekani.

1. Izbjegavajte korištenje omekšivača
Iako će omekšivač kratkoročno ručnike učiniti mekanima, dugoročno će, zapravo, djelovati upravo suprotno. Naime, omekšivači tijekom vremena na ručnicima stvaraju sloj, koji vlakna čini tvrđima.

2. Držite ih podalje od proizvoda za njegu kože
Proizvodi u kojima se nalazi benzoil peroksid i alfa hidroksi kiseline, koji se nalaze u kremama protiv prištića i proizvodima za piling mogu utjecati na boju ručnika.

3. Prilikom pranja koristite manje deterdženta
Baš kao i omekšivač, i previše deterdženta može stvoriti ‘zaštitni’ sloj na ručnicima, koji će utjecati i na pravilno pranje ručnika. Smanjite količinu deterdženta ako primijetite da ručnici nakon što ih izvadite iz perilice ne mirišu dobro ili ne izgledaju čisto.

4. Perite ih redovito
Ručnike bi trebalo prati nakon svake treće uporabe, jer se na njima zadržavaju mrtve stanice kože, kao i ostaci prljavštine, savjetuju stručnjaci.

5. Sušite ih raširene
Ručnike nakon pranja obavezno rasprostrite ‘naširoko’ na štriku, stalku za sušenje ili bilo kojoj drugoj površini, na kojoj sušite robu. Osim toga, preporuča se sušenje ručnika na zraku, umjesto u sušilici rublja, pišeZadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...