7 znakova da ste stariji u glavi nego na papiru

U mlađim danima uživali ste ubaciti “u kljun” neki fast food, ćevape s lukom i masnom lepinjom, kebab “s nogu” ili nešto slično, ali sada biste svaki dan samo uživali u toplim juhicama, čajevima koje kupujete od provjerenih proizvođača s deklaracijom: iz organskog uzgoja.

Datum vašeg rođenja govori vam koliko ste stari na papiru, ali postoje pokazatelji na koje možda niste obratili pozornost, ali otkrivaju da ste možda čak i stariji.

Stari ste koliko se osjećate starima, uzrečica je koja u ovom slučaju svakako “drži vodu”.

Čak i ako imate manje od 50 godina, možda se osjećate kao da ste za mirovinu. Jeste li stariji od svojih vršnjaka? Pročitajte ovo i doznajte…

Ma kakav izlazak?

Vaši vršnjaci pozivaju vas da jednu večer vikenda provedete na nekoj večeri ili na dobroj zabavi u popularnom klubu. Vama to ne pada na pamet. Radije biste svaki svoj vikend proveli na kauču ispred TV-a, tamo se osjećate najudobnije i ne razumijete kako drugi u vašim godinama to ne razumiju.

Čeznete za toplim napicima

U mlađim danima uživali ste ubaciti “u kljun” neki fast food, ćevape s lukom i masnom lepinjom, kebab “s nogu” ili nešto slično, ali sada biste svaki dan samo uživali u toplim juhicama, čajevima koje kupujete od provjerenih proizvođača s deklaracijom: organsko.

Papuče su “must have”

Imate svoj par papuča koje ne želite dijeliti ni s ikim i nezamislivo vam je da po svomdomu ne hodate u njima. I moraju biti neke neutralne boje. Crvena ne dolazi u obzir.

Ne riskirate

Mladost – ludost, ono je po čemu se vi nikako nećete voditi. Na brodu ćete se držati dalje od palube ili pramca i bilo kakvih selfija uz ogradu kako vam se ne bi dogodilo da vam mobitel (ili vi sami) ne padne u more. Kako biste to preživjeli? Prije nekoliko godina svakako biste riskirali s dionicama ili nekim poslom u koji biste uložili sve – pa što bude, ali to vam se sada čini nezamislivim.

Ta divna rutina…

Sjećate se da nije bilo tako davno kada ste za vikend odlazili na neko piće s prijateljima, a vratili se tek sutradan. I pitate se kako ste to uopće mogli. Buđenje i ustajanje sada je svako jutro u isto vrijeme i odlazak na spavanje ne trpi promjene, posebice one koje podrazumijevaju kasniji odlazak na počinak nego inače.

Ma dajte mi mira…

Kako netko, ali zaista, kako netko može provesti sate i sate na nekom rock ili metal koncertu ili techno partyju?! I ne pitate se ovo zbog vrste glazbe koju osobno preferirate, nego zbog svih tih silnih decibela. Tražite mir i tišinu, a buka i odlazak na neki takav događaj vas zgražava.

Nije bitno je li odjeća u trendu, samo da je funkcionalna

Niste hipster, to znamo. Prošlo je već neko vrijeme otkada ne pratite modne trendove i ne komentirate ljude oko sebe i njihove modne izbore. U kupnju odlazite samo s jednim ciljem – kupiti funkcionalnu i udobnu odjeću. Ima li ta košulja vintage uzorak ili moderne zakovice? Ono što je sasvim sigurno jest to da nećete fensi cipele obući za vrijeme kišnih dana samo da budete IN. Pa kiša je, zar ne? Samo da su noge na toplom i suhom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...