Bolesni ste? Oduzima vam se od novčane naknade!

Osobe koje su na stručnom osposobljavanju prilično su razočarane odlukom koju je HZZ počeo provoditi početkom ove godine Naime, od 1.1. oduzima im se određeni iznos ukoliko ijedan dan izostanu s posla.

To bi u prijevodu značilo da ukoliko osoba nije sposobna doći na posao zbog bolesti, za to vrijeme neće dobiti punu novčanu naknadu u iznosu od 2400 kuna nego umanjenu za određeni broj dana koje nisu odradili iz bilo kojeg razloga.

– Ukoliko polaznik na osposobljavanju nije prisutan iz razloga bolovanja, medicinskom dokumentacijom potvrđuje poslodavcu razlog izostanka s radnog mjesta, a visina isplate novčane pomoći i putnog troška izračunava se sukladno broju dana za koje je polaznik bio prisutan na stručnom osposobljavanju, odnosno umanjuje se za dane bolovanja, potvrdili su iz HZZ-a za portal Srednja.hr.

HZZ je počeo provoditi ovaj koncept pozivajući se na Zakon o posredovanju pri zapošljavanju. Spomenuti zakon donesen je još 2013. godine pa su korisnici prilično zbunjeni jer se odredba o oduzimanju naknade za izostanke počela provoditi tek sada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...