Bronhoskop na dar: Općina Sukošan i Liga protiv raka udružili se u donaciji

Zadarska Liga protiv raka zajedno s Općinom Sukošan donirala je novi vrijedan bronhoskop Odjelu pulmologije zadarske bolnice. Jednoj od najaktivnijih udruga za borbu protiv raka u Hrvatskoj ovo je novi hvale vrijedan projekt koji će liječenje pulmoloških bolesnika u Zadru dići na višu razinu. Radi se o nabavci semifleksibilnog bronhoskopa, aparata koji služi u dijagnostici, te pomaže pri odstranjivanju stranih tijela iz bronha.

Vodimo računa o potrebama zadarske bolnice, ukazala se potreba za novim, boljim bronhoskopom od ovog kojeg pulmologija već ima, Liga protiv raka je prikupila dovoljno novaca i inicijativa je pokrenuta. Novac je, uz našu Ligu, donirala i  Općina Sukošan. Vrijednost uređaja iznosi 70 000 kn, Općina Sukošan osigurala je 25 000 kn, a ostatak Liga protiv raka. Sva sredstava ulažemo u bolnicu, nedavno smo tako nabavili dermatoskop i idemo dalje, rekao je predsjednik Lige protiv raka dr. Branko  Dukić.

Šef zadarske pulmologije dr. Željko Čulina istaknuo je kako je iz godine u godinu sve veći broj malignih oboljenja, te da će novi bronhoskop znatno ubrzati dijagnostiku kako bi se što prije utvrdilo oboljenje i tako se i što prije započelo s liječenjem.

Donacija OB Zadar

Uz vrlo aktivnu Ligu protiv raka i njezinog spiritus movensa, tajnika Vladislava Tomčuka, akciji nabavke bronhoskopa priključila se i Općina Sukošan sa svojom donacijom. Sukošancima ovo nije prvi puta da se uključuju u ovakve humanitarne inicijative, nedavno su sudjelovali i u nabavi aparata potrebnog ginekološkom odjelu.

U zadnjih 15 godina u općinskom proračunu osiguravamo sredstva za zadarsku bolnicu. Stalno smo u kontaktu sa zdravstvenim djelaticima i ponudimo se za donacije. Ovim primjerom želimo potaknuti i sve ostale općine da pomognu koliko mogu. Ispast će kako je Općina Sukošan jako bogata, ne radi se tu o bogatstvu, već o prilici da pomognemo svim žiteljima naše županije, a i šire, i to ćemo s ponosom činiti i dalje, riječi su načelnika Općine Sukošan, Ante Martinca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...