Vrijedna donacija

Bronhoskop na dar: Općina Sukošan i Liga protiv raka udružili se u donaciji

Arhiva, ilustracija

Zadarska Liga protiv raka zajedno s Općinom Sukošan donirala je novi vrijedan bronhoskop Odjelu pulmologije zadarske bolnice. Jednoj od najaktivnijih udruga za borbu protiv raka u Hrvatskoj ovo je novi hvale vrijedan projekt koji će liječenje pulmoloških bolesnika u Zadru dići na višu razinu. Radi se o nabavci semifleksibilnog bronhoskopa, aparata koji služi u dijagnostici, te pomaže pri odstranjivanju stranih tijela iz bronha.

Vodimo računa o potrebama zadarske bolnice, ukazala se potreba za novim, boljim bronhoskopom od ovog kojeg pulmologija već ima, Liga protiv raka je prikupila dovoljno novaca i inicijativa je pokrenuta. Novac je, uz našu Ligu, donirala i  Općina Sukošan. Vrijednost uređaja iznosi 70 000 kn, Općina Sukošan osigurala je 25 000 kn, a ostatak Liga protiv raka. Sva sredstava ulažemo u bolnicu, nedavno smo tako nabavili dermatoskop i idemo dalje, rekao je predsjednik Lige protiv raka dr. Branko  Dukić.

Šef zadarske pulmologije dr. Željko Čulina istaknuo je kako je iz godine u godinu sve veći broj malignih oboljenja, te da će novi bronhoskop znatno ubrzati dijagnostiku kako bi se što prije utvrdilo oboljenje i tako se i što prije započelo s liječenjem.

Donacija OB Zadar

Uz vrlo aktivnu Ligu protiv raka i njezinog spiritus movensa, tajnika Vladislava Tomčuka, akciji nabavke bronhoskopa priključila se i Općina Sukošan sa svojom donacijom. Sukošancima ovo nije prvi puta da se uključuju u ovakve humanitarne inicijative, nedavno su sudjelovali i u nabavi aparata potrebnog ginekološkom odjelu.

U zadnjih 15 godina u općinskom proračunu osiguravamo sredstva za zadarsku bolnicu. Stalno smo u kontaktu sa zdravstvenim djelaticima i ponudimo se za donacije. Ovim primjerom želimo potaknuti i sve ostale općine da pomognu koliko mogu. Ispast će kako je Općina Sukošan jako bogata, ne radi se tu o bogatstvu, već o prilici da pomognemo svim žiteljima naše županije, a i šire, i to ćemo s ponosom činiti i dalje, riječi su načelnika Općine Sukošan, Ante Martinca.

Ostavi komentar koristeći Facebook 
Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar