Burna rasprava o HRT-u: Zakuhalo između Bilavera i Stazića

Hrvatski Sabor u petak je, nakon burne rasprave, razriješio Gorana Radmana s dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, a za v.d. ravnatelja potvrđen je Siniša Kovačić.

Zastupnici Domoljubne koalicije vrlo su se kritički osvrnuli na Radmanov mandat, dok su oporbeni zastupnici ovu smjenu pokušali prikazati – političkom čistkom. U vrlo burnoj raspravi, u jednom trenutku posebno je zakuhalo između zastupnika HDZ-a, Škabrnjanca Josipa Bilavera i SDP-ovog rutinera Nenada Stazića. Na Stazićevu opasku kako je Radmanova smjena pokušaj HDZ-a da ovlada HRT-om, predsjednik mladeži HDZ-a uzvratio mu je da brani loš rad Radmana koji je očit ne samo u padu gledanosti i kvalitete programa, već i u kršenju zakona na koji je upozorio i Nadzorni odbor HRT-a…

Ne prebacujmo raspravu na ideološko polje. Hrvatski građani plaćaju pretplatu i zaslužuju kvalitetan program, a vi ovdje kvalitetu programa niste uopće spominjali. Vi ste u SDP-u zadnji koji trebaju govoriti o demokraciji, toleranciji, uljuđenom ponašanju i poštovanju struke. Činjenica je da je u vrijeme Radmanovog mandata HRT djelovao navijački, pa se može slobodno reći da je ponekad izgledalo da je savjetnik glavnog ravnatelja HRT-a bio upravo vaš predsjednik Zoran Milanović. Trebam li vas podsjetiti na, primjerice, ogromne razlike u minutaži koju su u informativnim emisijama HTV-a za vrijeme kampanje dobivali bivši predsjednik Josipović i sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, poručio je Bilaver, inače predsjednik mladeži HDZ-a koji je u Sabor izabran kao sedmi na listi 9. (zadarske) izborne jedinice.

Na koncu rasprave, Radman je razriješen sa 78 glasova za, 29 suzdržanih i 4 protiv, dok je sa 79 glasova za, 18 suzdržanih i 15 protiv Siniša Kovačić imenovan vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...