Slučaj obitelji Božić

Djelatnica Centra na bolovanju, Božići na razgovoru u policiji

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Zbog sumnji na povredu dječjih prava u Policijsku postaju u Obrovcu na informativni razgovor pozvani su roditelji Božić, Ante i Tomislava, koji su ovih dana u žiži hrvatske javnost zbog, najavljenog im, oduzimanja djece.

Kako donosi Zadarski list, roditelji bez odvjetnika nisu htjeli odgovarati na pitanja. U zadarskoj je pak policiji, u svojstvu svjedoka, ispitan aktivist Živog zida, također povezano sa slučajem “Božić”.

On je odgovarao na pitanja zbog kaznenog djela prijetnji na društvenim mrežama, a koje su upućene socijalnoj radnici iz zadarskog Centra za socijalnu skrb. Djelatnici se, navodno, prijetilo smrću te je ona sada na bolovanju.

Podsjetimo, za srijedu je bio najavljen dolazak djelatnika Centra u obiteljsku kuću Božićevih u Maslenici, te su oni tada trebali djecu odvesti u Zagreb, u dom za nezbrinutu djecu. No, nitko iz Centra po djecu tog dana došao nije, vjerojatno zbog velikog pritiska javnosti. Naime, u Maslenici su se skupile brojne ekipe novinara, ali i nekoliko desetaka prosvjednika.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar