Čemeljić: “Imamo problem – na izbore u Kolanu se prijavilo previše lista”

Za devet dana, odnosno točno 20. ožujka, Općinu Kolan čekaju prijevremeni izbori – nešto s čime su svi u toj paškoj općini dobro upoznati i nešto što bi, prema najavama svih kandidata, trebalo izmijeniti način na koji ona funkcionira.

Damir Čemeljić, bivši predsjednik HSP AS Kolan i sadašnji kandidat na listi općinskog HSU-a, ipak gaji sumnje u takav razvoj događaja. Zašto? Razlog je poprilično jednostavan – Čemeljić vjeruje kako se na izbore prijavilo previše lista (njih čak 5)!

Imamo problem. Čak i da izaberemo novog načelnika i dobijemo novi sastav Općinskog vijeća, ne vidim budućnost u kojoj će se pet različitih političkih opcija lako dogovoriti, a trebamo raditi i mijenjati mnogo toga! Sada kada je Zubović na koljenima, svi bi ga htjeli malo cipelariti, odnosno svi bi htjeli biti načelnici i vijećnici. Smatram da smo trebali kao oporba ostati ujedinjeni i predstaviti jednu listu pa makar kandidate birali bacanjem kocke jer ovo baca krivu sliku na sve nas. Demokracija vam je čudna stvar, ali, treba ju poštovati, kazao nam je Čemeljić.

Kao prvi problem oko kojega novi sastav Općinskog vijeća s novim načelnikom treba raditi je slanje odluka koje je donio prošli sastav na objavu u Službenom glasniku Zadarske županije jer one bez toga ne mogu postati pravovaljane. Svi vijećnici prošloga sastava  vijeća Kolana molili su u više navrata povjerenicu Božić da pošalje iste mjesto njih, no ona je to odbila napraviti, tvrdi Čemeljić.

Radi toga sam i dalje uvjeren da sam bio u pravu kada sam govorio kako Božić treba dati ostavku. Pa žena je u Kolanu bila valjda četiri puta otkako je postala povjerenica. Ovakvo što niste mogli vidjeti u Novalji jer je njihov povjerenik svakoga dana na radnom mjestu – zar Kolan ne zaslužuje isto, zar smo toliko nebitni vladajućima na razini države? Strahujem od toga da Božić i dalje ostane povjerenica u slučaju da ne uspijemo održati slogu novog Općinskog vijeća jer to znači nove izbore i mogućnost stabilne vlasti tek u šestom mjesecu, kaže naš sugovornik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...