Evo zašto se Zubović mogao kandidirati unatoč pritužbi protukandidata

Unatoč pritužbi kolanske Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske stranke umirovljenika, kandidata liste “Za Kolan” i kandidata HDZ-a Šime Gligore, Josip Zubović, dugogodišnji načelnik Općine Kolan, uspio je progurati svoju kandidaturu na prijevremenim izborima za načelnika i Općinsko vijeće.

Pritužba njegovih protukandidata išla je u smjeru isticanja problema Zubovićeva prebivališta koje je tek odnedavno ondje gdje zakon propisuje da bi trebalo biti – na teritoriju Općine kojoj je načelnik, odnosno u kojoj se namjerava kandidirati za izbore.

Ipak, to “nedavno” bilo je dovoljno da se Zubović još jednom uspješno kandidira, budući da zakon propisuje kako osoba treba živjeti minimalno šest mjeseci na teritoriju općine da se natječe za političku funkciju u istoj – uvjet koji je Zubović uspio ispuniti.

No, to ne mijenja činjenicu da su sve, ili gotovo sve stranke i političke grupacije u Kolanu usmjerene protiv Zubovića što će se svakako pokazati kako u kampanji, tako i na samim izborima.

Ima li Josip Zubović dovoljno političke snage da još jednom postane načelnik te paške općine? Pokazat će izbori zakazani za 20. ožujka.

Rješenje Županijskog izbornog povjerenstva o Zubovićevom slučaju možete pročitati u nastavku.

Rješenje Zubović

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...